​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

PF 2016

Všem členským subjektům ČSZM, partnerským organizacím a ostatním návštěvníkům našich internetových stránek přejeme příjemné a klidné prožití svátků vánočních, mnoho zdraví, pracovních a osobních úspěchů v novém roce 2016.

Číst dál...

 

Komentář k rozhodnutí pracovní skupiny IARC o vlivu konzumace červeného masa a masných produktů na vznik rakovinného onemocnění

IARC je zkratka pro Mezinárodní agenturu pro výzkum rakoviny (International Agency for Research on Cancer) při Světové zdravotnické organizaci (WHO). Jednou z jejích aktivit v rámci tzv. „Monographs Programme" je identifikace a vyhodnocování faktorů vnějšího prostředí, které mohou způsobovat rakovinu. V současnosti bylo posouzeno již více než 900 různých činitelů. Jedná se o chemikálie (např. formaldehyd), směsi (např. znečištěné ovzduší), expozice v zaměstnání (např. práce při výrobě koksu), fyzikální činitele (např. sluneční záření), biologická agens (např. virus hepatitidy B) a osobní návyky (např. kouření).

Číst dál...

 

Reakce ČSZM na aktuální výstupy z činností IARC

Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) považuje aktuální výstupy z činností Mezinárodního úřadu pro výzkum rakoviny (IARC), který pracuje pro Světovou zdravotnickou organizaci (WHO), za poplašné a neobhajitelné.

Číst dál...

 

Pavel Holeček - Mistr oboru 2015

Českým svazem zpracovatelů masa byl dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu vyhlášen Mistr oboru 2015.

Číst dál...

 

Nejlepší závěrečná práce VŠ studia v oboru zpracování masa v roce 2015

Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění za nejlepší závěrečnou práci vysokoškolského studia v oboru zpracování masa v roce 2015.

Číst dál...

 

Nejlepší student oboru v roce 2015

Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění nejlepšímu studentovi oboru zpracování masa v uplynulém školním roce.

Číst dál...

 

Nejlepší učeň oboru v roce 2015

Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění nejlepšímu učni oboru řezník-uzenář v uplynulém školním roce.

Číst dál...

 

ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÁ PRODEJNA ROKU 2015 - vítěz soutěže

Vítězem celostátního kola soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2015 se stala prodejna HM Globus Trmice - řeznictví, v Tyršově ulici v Ústí nad Labem - Trmicích. GRATULUJEME!

Číst dál...

 

Školení pracovníků masného průmyslu 2015 – poděkování

Český svaz zpracovatelů masa konstatuje, že 6. ročník Školení pracovníků masného průmyslu, který se uskutečnil dne 13.10.2015 v brněnském hotelu Orea VORONĚŽ, byl z pohledu organizátora úspěšnou akcí, jejíž hlavní náplní byl jednak odborný program tvořený množstvím zajímavých přednášek a prezentací, ale rovněž i slavnostní večer, kde došlo k předání výročních ocenění ČSZM...

Číst dál...

 

Čestná členství ČSZM za rok 2015 udělena!

Českým svazem zpracovatelů masa byla dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu udělena čestná členství ČSZM.

Číst dál...

 

ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÁ PRODEJNA ROKU 2015 - výsledky krajských kol

Český svaz zpracovatelů masa v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu dne 13.10.2015 vyhlásil výsledky soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2015.

Číst dál...