Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) přistupuje k probíhajícímu skandálu, který se týká nelegálních porážek skotu v Polsku, s maximální pozorností. Vzhledem k tomu, že se k dnešnímu datu vyskytly vážné pochybnosti o standardním výkonu úředního veterinárního dozoru v Polsku, ČSZM se obrací na své členy i další provozovatele potravinářských podniků v ČR s výzvou, aby se do objasnění tohoto skandálu a do termínu obdržení spolehlivých záruk Evropské komise ohledně bezpečnosti polských potravin, vyvarovali obchodu s polským masem včetně jeho využívání při výrobě masných výrobků či pokrmů.

Český svaz zpracovatelů masa letos organizuje již 11. ročník celostátní soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku. Partnerem tohoto ročníku je společnost FESCHU lighting & design s.r.o., která poskytne hodnotnou cenu pro vítěze.

Vážení členové,

dlouhodobou snahou Českého svazu zpracovatelů masa je propagace oboru zpracování masa.

V této souvislosti Vám zasílám pozvánku k účasti a nabídku k zapojení členských subjektů na svazové akci MASOBRANÍ. Tuto akci plánuje ČSZM organizovat a masivně mediálně podporovat každým rokem, v termínu třetí pátek v měsíci květnu. Letos tento termín připadá na 18.5.2018.

Pražská šunka se dostala mezi elitu. Získala značku Zaručené tradiční speciality.

Tisková zpráva MZe - Pražská šunka bude na seznamu Zaručených tradičních specialit. Zástupcům Ministerstva zemědělství a Českého svazu zpracovatelů masa se podařilo zápis dojednat u Evropské komise. Výrobek s názvem „Pražská šunka" a evropským žlutomodrým logem musí vždy splňovat přesnou recepturu a technologii výroby.

Ve dnech 27.2. - 2.3. 2018 se v areálu brněnského výstaviště uskuteční mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA 2018.

Všem členským subjektům ČSZM, partnerským organizacím a ostatním návštěvníkům našich internetových stránek přejeme příjemné a klidné prožití svátků vánočních, mnoho zdraví, pracovních a osobních úspěchů v novém roce 2018.

Vítězem celostátního kola soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2017 se stala prodejna HM Globus Brno - řeznictví, v Hradecké ulici v Brně - Ivanovicích. GRATULUJEME!

Novinkou letošního programu konference MEATING byla soutěž o nejlepší klobásu, ve které se utkalo celkem 16 soutěžících.

Hodnocení vzorků bylo anonymní a bylo umožněno všem účastníkům konference. Každý mohl dát jen jeden hlas svému největšímu favoritovi. Podle ohlasů nebyl výběr vítěze jednoduchý, protože úroveň byla vysoká. Ocenění ale nakonec připadlo vynikající Babiččině klobáse z novoborského řeznictví Jana Landy.

Jaké jsou nové informace a trendy? Na tyto otázky odpověděl již 8.ročník setkání pracovníků masného průmyslu MEATING 2017, který se konal v Brně.

Český svaz zpracovatelů masa v rámci slavnostního večera konference MEATING 2017 konané dne 24.10.2017 vyhlásil výsledky soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2017.

Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky předala Českému svazu zpracovatelů masa ocenění za řemeslný počin, konkrétně za udělování titulu „Mistr oboru 2017". Tento titul je prestižním oceněním ČSZM pro vybrané osobnosti za odbornost a mimořádné profesní úspěchy v oboru zpracování masa.