Český svaz zpracovatelů masa v rámci slavnostního večera edukačně-společenské akce MEATING 2016 konané dne 1.11.2016 vyhlásil výsledky soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2016.

Český svaz zpracovatelů masa konstatuje, že 7. ročník školení pracovníků masného průmyslu, které se letos poprvé konalo pod novým názvem MEATING, byl z pohledu organizátora úspěšnou akcí, jejíž hlavní náplní byl jednak odborný program tvořený množstvím zajímavých přednášek a prezentací, ale rovněž i slavnostní večer, kde došlo k předání výročních ocenění ČSZM (čestné členství, mistr oboru, student oboru, učeň oboru a nejlepší závěrečná práce VŠ studia v oboru zpracování masa) a k vyhlášení výsledků soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2016.

Dne 29. 9. 2016 u příležitosti konání veletrhu FOR GASTRO & HOTEL bylo Asociací malých a středních podniků a živnostníků České republiky předáno Českému svazu zpracovatelů masa ocenění za řemeslný počin, konkrétně za udělování titulu „Mistr oboru 2016". Tento titul je prestižním oceněním ČSZM pro vybrané osobnosti za odbornost a mimořádné profesní úspěchy v oboru zpracování masa.

Vážení kolegové a přátelé,

je mou milou povinností Vás pozvat na 7. výroční setkání a školení pracovníků masného průmyslu, které se bude konat 1.11.2016 v OREA Hotelu Voroněž v Brně.

MEATING 2016

VII. ročník tradičního setkání a školení zpracovatelů masa

Toto školení pod novým názvem navazuje na úspěšné předchozí ročníky, kdy svými odbornými přednáškami účastníky zaujali zejména: Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. (VŠCHT Praha), MVDr. Josef Kameník, CSc. (VFU Brno), Ing. Martin Klanica (SZPI), MVDr. Jan Váňa (SVS), Ing. Marta Nováková (SOCR ČR), Ing. Miroslav Koberna, CSc. (PK ČR ) a další přednášející.

Dne 26. května 2016 se uskutečnilo jednání představenstva Českého svazu zpracovatelů masa, na kterém v návaznosti na dubnovou volební valnou hromadu proběhla volba předsedy ČSZM. Po deseti letech, během kterých svazu úspěšně předsedal Ing. Jaromír Kloud, tuto mimořádně odpovědnou a čestnou funkci převzal pan Karel Pilčík, předseda představenstva MP Krásno, a.s.

AMSP ČR vyhlásila dne 3. 11. 2015 na Dni podnikatelů ČR zahájení projektu „ROK ŘEMESEL 2016". AMSP ČR tím navazuje na vlastní aktivitu „Fandíme řemeslu!", v rámci které zviditelňuje jak řemeslné cechy a společenstva, tak konkrétní řemeslné počiny.

Český svaz zpracovatelů masa pořádá již 9. ročník soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku. Záštitu nad touto soutěží i letos poskytnul ministr zemědělství, Ing. Marian Jurečka.

Účast v soutěži není zpoplatněna, ani není podmíněna členstvím účastníka v Českém svazu zpracovatelů masa.

Dne 12.4.2016 se v posluchárně pavilonu prof. Lenfelda VFU Brno uskuteční seminář Legislativní požadavky v oboru zpracování masa.

 

Retail Summit 2016

Ve dnech 1. a 3.2.2016 se v Clarion Congress Hotelu Prague bude konat Retail Summit, největší obchodní konference ve střední Evropě.

Klíčovým tématem letošního ročníku konference je JAK OBCHODOVÁNÍ VRÁTIT HODNOTU?

 

Všem členským subjektům ČSZM, partnerským organizacím a ostatním návštěvníkům našich internetových stránek přejeme příjemné a klidné prožití svátků vánočních, mnoho zdraví, pracovních a osobních úspěchů v novém roce 2016.