Tisková zpráva z Meatingu 2023
Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již potřinácté dne 24.října 2023 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO.
MEATING 2023 otevřel celou řadu témat. Od stávající ekonomické situace a trvalých nebo přechodných změn v nákupních zvyklostech zákazníků, přes tradice českého řeznictví a uzenářství až po nové legislativní změny vyplývající z přijaté Zelené dohody. Odborný program, celá řada přednášek, ocenění nejúspěšnějších profesionálů z oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2023 přivedla na setkání přes 400 profesionálů z firem i odborných škol z oblasti masného průmyslu.
Významnou součástí bylo spuštění celoevropské platformy European Livestock Voice v české verzi na stránkách www.faktaomase.cz, která si dala za cíl sjednotit evropský sektor živočišné výroby v celém řetězci a za pomoci vědeckých podložených argumentů sektor bránit. Jak v závěru dne řekl předseda svazu pan Karel Pilčík: Odborný program byl velmi dobře vybraný, ať už jde o téma udržitelnosti, která velmi silně dopadne na náš obor tak i o snahu omezit produkci a spotřebu červeného masa a masných výrobků nebo o inspiraci technologickými novinkami. Určitě se po dnešním dni máme všichni nad čím zamyslet, jak velká proměna proběhne v našem oboru v následujících letech.“
V průběhu celé konference byly diskutovány i další aktivity ČSZM, jako například podpora spotřeby masa a masných výrobků během akce MASOBRANÍ. Kladně byl hodnocen projekt Vzdělávání zaměstnanců členských firem ČSZM, který probíhal od roku 2019 až do konce května 2023.
Karel Pilčík, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa zahájil Meating 2023. Společně s moderátorkou Kateřinou Říhovou uváděli společenský večer, který se tradičně zaměřil na udělení ocenění čestný člen, mistr oboru, nejlepší učeň a student oboru zpracování masa, ocenění prodejen v soutěži Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2023 a nejlepší doktorantská práce v oboru zpracování masa.
Příští konference – MEATING 2024 se uskuteční opět v OREA CONGRESS HOTEL BRNO dne 22. října 2024.
Radek Slanec
výkonný ředitel, ČSZM
www.cszm-meating.cz
Fotogalerii z konference Meating 2023 naleznete zde.
Fotogalerii z konference Meating 2023 Partneři naleznete zde.
MEATING 2023
XIII. ročník tradiční konference zpracovatelů masa
Vážené kolegyně, kolegové a přátelé,
je mou milou povinností Vás pozvat na 13. ročník konference masného průmyslu MEATING 2023, která se bude konat 24.10.2023 (úterý) v Orea Congress Hotel Brno
s podporou titulárního partnera společnosti Bizerba Czech & Slovakia s.r.o.
Chceme Vám přinést nejnovější informace z oboru zpracování masa.
Náš MEATING znamená setkání lidí, kteří rozumí masu a kteří chtějí rozšířit své obzory nejen v rámci našeho oboru, ale i navázat nové cenné kontakty. Tato konference navazuje na úspěšné předchozí ročníky, kdy specialisté svými prezentacemi a odbornými přednáškami zaujali účastníky v oblasti obchodu s potravinami, potravinářským marketingem, technologiemi a legislativou.
Proč se zúčastnit meetingu MEATING 2023!
Informace a trendy
Zajímavý obsah bude mít již první společný blok, který začíná v 9,00 hodin. Jeho součástí budou přednášky, které se budou zabývat legislativními změnami v oboru zpracování masa, aktuálním vývojem v oblasti imitace masa a masných výrobků, uhlíkovou stopou, taxonomií a laboratorně pěstovaným masem.
Navazující odpolední program od 14,00 hodin přinese aktuality z oblasti makroekonomiky, trendy ve spotřebě masa a v panelové diskuzi vystoupí klíčoví hráči na trhu masa a masných výrobků.
Inspirace
Odborný program i jeho přestávky poskytnou prostor pro inspirativní debaty, s výměnou názorů a zkušeností mezi účastníky i řečníky.
Zábava
Den vyvrcholí společenským večerem se zábavným programem, bohatým občerstvením a příležitostí dobře a nerušeně se pobavit společně s kolegy a kamarády.
Ocenění nejúspěšnějších
Součástí večera bude tradičně ocenění těch nejúspěšnějších profesionálů z našeho oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářské prodejny roku 2023.
Přijďte včas, ať Vám nic neunikne!
Věřím, že i díky Vám se naše společné setkání MEATING 2023 vydaří.
Vážení kolegové, těším se na vás a věřím, že nadcházející, již třináctý ročník konference masného průmyslu MEATING 2023, podpoříte svým aktivním přístupem.
Těším se na Vás!
Karel Pilčík
předseda představenstva
Českého svazu zpracovatelů masa
Kontaktní údaje:
Český svaz zpracovatelů masa
mobil: +420 724 258 003
E-mail:
www.cszm-meating.cz
Odborný program Meating 2023
Český svaz zpracovatelů masa si vyhrazuje právo na dodatečné změny programu.
Partneři
Vážení kolegové,
Děkujeme za Vaši podporu a těšíme se za rok na akci MEATING 2023 znovu na Vaše partnerství.
Koná se s podporou titulárního partnera společnosti Bizerba Czech & Slovakia s.r.o.
Těšíme se i na Vaše partnerství formou Partnera, Stříbrného partnera i Zlatého partnera.
Nabízíme dále možnost pojmenování hlavního a menšího jednacího sálu Kongresového centra.
Těšíme se na Váš zájem, bližší informace email
TITULÁRNÍ PARTNER
ZLATÍ PARTNEŘI
STŘÍBRNÍ PARTNEŘI
PARTNEŘI
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI
Soutěž o nejlepší masný výrobek