​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

Tisková zpráva k rozhodnutí ministra zemědělství

Ministr Výborný po nátlaku aktivistů otočil. Chystaná vyhláška nebude omezovat používání názvosloví u veganských napodobenin masných výrobků

Tisková zpráva 23. 1. 2025 – Obrat o 180 stupňů předvedl ministr zemědělství Marek Výborný. Ke konci loňského roku sice připravil novelu vyhlášky, která měla mimo jiné omezit používání názvosloví u masných výrobků. Pod tlakem nebývale silné kritiky z řad aktivistů ovšem otočil a seznam chráněných názvů masných produktů nebude v rámci vyhlášky předkládat. V minulosti přitom návrh na omezení podpořili nejen zemědělci a potravináři, ale i mnozí nezávislí odborníci.

Číst dál...

 

PF2025

Děkujeme Vám za spolupráci a projevenou důvěru v letošním roce.

Číst dál...

 

Novelizovaná vyhláška o potravinách zajistí českým výrobcům férová pravidla a zákazníkům větší kvalitu potravin

Ministerstvo zemědělství připravuje novelizaci vyhlášky o potravinách, která zajistí přesnější definice potravin a pokrmů. Tento návrh zpřehlední používání zavedených názvů, což pomůže českým výrobcům a odstraní zmatky pro spotřebitele.

Stávající vyhláška je v platnosti 8 let a je třeba reagovat na současné trendy v potravinářském průmyslu. Smyslem novelizace této vyhlášky je harmonizovat českou legislativu s evropskou legislativou (např. přesné zařazení druhů mas, jednotné požadavky a podmínky na výrobky).

Číst dál...

 

Nabídka vzdělávání pro školní rok 2024/2025

Výuční list v oboru Řezník - uzenář

Průběh studia:

Studium je organizováno formou konzultací.

V prezenční podobě v pondělí podle stanoveného rozvrhu (v čase 9.30 – 15.00 hodin). Předpoklad 5x v průběhu roku.

Dále v on-line podobě dle stanoveného rozvrhu (vždy v odpoledních hodinách).

Číst dál...

 

Tisková zpráva z Meatingu 2024

Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již počtrnácté dne 22. října 2024 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO.

Číst dál...

 

Krávy, jak je možná (ne) znáte

Kniha, která tu ještě nebyla!

Mnoho zajímavostí ze života krav.

Formát 28,5 x 28,5 cm.
Hmotnost 1 208 g.
75 kapitol, 207 stran.
268 nádherných fotografií.

Číst dál...

 

Upozornění na dopravní situaci: příjezd do OREA Congress Hotelu

V Brně je uzavřený sjezd z Pisáreckého tunelu k OREA Congress Hotelu.

Objízdná trasa je následující:
po výjezdu z Pisáreckého tunelu použít druhý výjezd do ulice Bauerova a sledovat směr objížďky BVV 4 BRÁNA, na křižovatce ve tvaru T použít pruh na ŽEBĚTÍN, KOHOUTOVICE, JUNDROV, CENTRUM, na další křižovatce zahnout doprava do ulice Hlinky a pak zahnout do ulice Křížovského.

 

Možnost zapojení firem do projektu: Vzdělávání členů ČSZM

Rádi bychom Vás oslovili s nabídkou zapojení do dvou projektů ČSZM zaměřených na vzdělávání, které mohou významně přispět k rozvoji Vaší firmy. V rámci aktuálních výzev 101 a 40 máte možnost čerpat dotace na vzdělávací kurzy, které jsou zaměřeny na klíčové oblasti, jež hrají zásadní roli v růstu a inovacích každé společnosti.

Číst dál...

 

Informace o povodních 2024

Vážení členové ČSZM,

dovolujeme si vás oslovit na základě prosby Potravinářské komory České republiky a to ve věci informací o povodních v roce 2024. Potravinářská komora České republiky připravuje tiskovou zprávu, která má informovat o potřebách postižených potravinářských podniků těmito povodněmi. Zároveň chce informovat o nabídkách pomoci postiženým potravinářským subjektům.

Číst dál...

 

Pozvánka na MEATING 2024

Vážené kolegyně, kolegové a přátelé,

je mou milou povinností Vás pozvat na 14. ročník konference masného průmyslu MEATING 2024, která se bude konat 22.10.2024 (úterý) v Orea Congress Hotel Brno

s podporou titulárního partnera společnosti CHRISTEYNS s.r.o.

Číst dál...

 

Jaromír Kloud - 25 let s ČSZM

Pozoruji to číslo a říkám si, byť nerad, že jsem poměrně velký pamětník činnosti Svazu. Je to tak, do představenstva jsem prvně vstoupil na jaře roku 1999.

Číst dál...