MEATING 2016

VII. ročník tradičního setkání a školení zpracovatelů masa

Toto školení pod novým názvem navazuje na úspěšné předchozí ročníky, kdy svými odbornými přednáškami účastníky zaujali zejména: Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. (VŠCHT Praha), MVDr. Josef Kameník, CSc. (VFU Brno), Ing. Martin Klanica (SZPI), MVDr. Jan Váňa (SVS), Ing. Marta Nováková (SOCR ČR), Ing. Miroslav Koberna, CSc. (PK ČR ) a další přednášející.

Dne 26. května 2016 se uskutečnilo jednání představenstva Českého svazu zpracovatelů masa, na kterém v návaznosti na dubnovou volební valnou hromadu proběhla volba předsedy ČSZM. Po deseti letech, během kterých svazu úspěšně předsedal Ing. Jaromír Kloud, tuto mimořádně odpovědnou a čestnou funkci převzal pan Karel Pilčík, předseda představenstva MP Krásno, a.s.

AMSP ČR vyhlásila dne 3. 11. 2015 na Dni podnikatelů ČR zahájení projektu „ROK ŘEMESEL 2016". AMSP ČR tím navazuje na vlastní aktivitu „Fandíme řemeslu!", v rámci které zviditelňuje jak řemeslné cechy a společenstva, tak konkrétní řemeslné počiny.

Český svaz zpracovatelů masa pořádá již 9. ročník soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku. Záštitu nad touto soutěží i letos poskytnul ministr zemědělství, Ing. Marian Jurečka.

Účast v soutěži není zpoplatněna, ani není podmíněna členstvím účastníka v Českém svazu zpracovatelů masa.

Dne 12.4.2016 se v posluchárně pavilonu prof. Lenfelda VFU Brno uskuteční seminář Legislativní požadavky v oboru zpracování masa.

 

Retail Summit 2016

Ve dnech 1. a 3.2.2016 se v Clarion Congress Hotelu Prague bude konat Retail Summit, největší obchodní konference ve střední Evropě.

Klíčovým tématem letošního ročníku konference je JAK OBCHODOVÁNÍ VRÁTIT HODNOTU?

 

Všem členským subjektům ČSZM, partnerským organizacím a ostatním návštěvníkům našich internetových stránek přejeme příjemné a klidné prožití svátků vánočních, mnoho zdraví, pracovních a osobních úspěchů v novém roce 2016.

IARC je zkratka pro Mezinárodní agenturu pro výzkum rakoviny (International Agency for Research on Cancer) při Světové zdravotnické organizaci (WHO). Jednou z jejích aktivit v rámci tzv. „Monographs Programme" je identifikace a vyhodnocování faktorů vnějšího prostředí, které mohou způsobovat rakovinu. V současnosti bylo posouzeno již více než 900 různých činitelů. Jedná se o chemikálie (např. formaldehyd), směsi (např. znečištěné ovzduší), expozice v zaměstnání (např. práce při výrobě koksu), fyzikální činitele (např. sluneční záření), biologická agens (např. virus hepatitidy B) a osobní návyky (např. kouření).

Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) považuje aktuální výstupy z činností Mezinárodního úřadu pro výzkum rakoviny (IARC), který pracuje pro Světovou zdravotnickou organizaci (WHO), za poplašné a neobhajitelné.

Českým svazem zpracovatelů masa byl dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu vyhlášen Mistr oboru 2015.

Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění za nejlepší závěrečnou práci vysokoškolského studia v oboru zpracování masa v roce 2015.