​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

Stanovisko ČSZM k nárůstu cen vepřového masa a masných výrobků

Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) v posledních týdnech eviduje prudce rostoucí cenu vepřového masa na evropském trhu. Od poloviny března došlo k nárůstu cen jatečně upravených těl prasat o cca 20 %, a jejich jednotlivých částí, které se obchodují samostatně, až o 40 %. Vzhledem k přetrvávajícímu nedostatku vepřového masa v EU bude toto zdražování bezpochyby nadále pokračovat.

Číst dál...

 

Odstoupení předsedy ČSZM

Dne 22. března 2019 odstoupil z volené funkce předsedy Českého svazu zpracovatelů masa pan Karel Pilčík, který v této funkci působil od 26. května 2016.
Komunikaci s ČSZM můžete bez ohledu na tuto změnu i nadále zajišťovat prostřednictvím pracovníků svazového sekretariátu.

 

Stanovisko Českého svazu zpracovatelů masa ke kauze hovězího masa z Polska

Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) přistupuje k probíhajícímu skandálu, který se týká nelegálních porážek skotu v Polsku, s maximální pozorností. Vzhledem k tomu, že se k dnešnímu datu vyskytly vážné pochybnosti o standardním výkonu úředního veterinárního dozoru v Polsku, ČSZM se obrací na své členy i další provozovatele potravinářských podniků v ČR s výzvou, aby se do objasnění tohoto skandálu a do termínu obdržení spolehlivých záruk Evropské komise ohledně bezpečnosti polských potravin, vyvarovali obchodu s polským masem včetně jeho využívání při výrobě masných výrobků či pokrmů.

Číst dál...

 

ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÁ PRODEJNA ROKU 2018 - zahájení 11. ročníku soutěže

Český svaz zpracovatelů masa letos organizuje již 11. ročník celostátní soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku. Partnerem tohoto ročníku je společnost FESCHU lighting & design s.r.o., která poskytne hodnotnou cenu pro vítěze.

Číst dál...

 

MASOBRANÍ 2018

Vážení členové,

dlouhodobou snahou Českého svazu zpracovatelů masa je propagace oboru zpracování masa.

V této souvislosti Vám zasílám pozvánku k účasti a nabídku k zapojení členských subjektů na svazové akci MASOBRANÍ. Tuto akci plánuje ČSZM organizovat a masivně mediálně podporovat každým rokem, v termínu třetí pátek v měsíci květnu. Letos tento termín připadá na 18.5.2018.

Číst dál...

 

Pražská šunka - Zaručená tradiční specialita

Pražská šunka se dostala mezi elitu. Získala značku Zaručené tradiční speciality.

Tisková zpráva MZe - Pražská šunka bude na seznamu Zaručených tradičních specialit. Zástupcům Ministerstva zemědělství a Českého svazu zpracovatelů masa se podařilo zápis dojednat u Evropské komise. Výrobek s názvem „Pražská šunka" a evropským žlutomodrým logem musí vždy splňovat přesnou recepturu a technologii výroby.

Číst dál...

 

SALIMA 2018

Ve dnech 27.2. - 2.3. 2018 se v areálu brněnského výstaviště uskuteční mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA 2018.

Číst dál...

 

PF 2018

Všem členským subjektům ČSZM, partnerským organizacím a ostatním návštěvníkům našich internetových stránek přejeme příjemné a klidné prožití svátků vánočních, mnoho zdraví, pracovních a osobních úspěchů v novém roce 2018.

Číst dál...

 

ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÁ PRODEJNA ROKU 2017 - vítěz soutěže

Vítězem celostátního kola soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2017 se stala prodejna HM Globus Brno - řeznictví, v Hradecké ulici v Brně - Ivanovicích. GRATULUJEME!

Číst dál...

 

Nejlepší klobása MEATING 2017

Novinkou letošního programu konference MEATING byla soutěž o nejlepší klobásu, ve které se utkalo celkem 16 soutěžících.

Hodnocení vzorků bylo anonymní a bylo umožněno všem účastníkům konference. Každý mohl dát jen jeden hlas svému největšímu favoritovi. Podle ohlasů nebyl výběr vítěze jednoduchý, protože úroveň byla vysoká. Ocenění ale nakonec připadlo vynikající Babiččině klobáse z novoborského řeznictví Jana Landy.

Číst dál...

 

MEATING 2017 - poděkování

Jaké jsou nové informace a trendy? Na tyto otázky odpověděl již 8.ročník setkání pracovníků masného průmyslu MEATING 2017, který se konal v Brně.

Číst dál...