​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

Legislativní požadavky v oboru zpracování masa

Dne 12.4.2016 se v posluchárně pavilonu prof. Lenfelda VFU Brno uskuteční seminář Legislativní požadavky v oboru zpracování masa.

 

Číst dál...

 

Retail Summit 2016

Retail Summit 2016

Ve dnech 1. a 3.2.2016 se v Clarion Congress Hotelu Prague bude konat Retail Summit, největší obchodní konference ve střední Evropě.

Klíčovým tématem letošního ročníku konference je JAK OBCHODOVÁNÍ VRÁTIT HODNOTU?

 

 

PF 2016

Všem členským subjektům ČSZM, partnerským organizacím a ostatním návštěvníkům našich internetových stránek přejeme příjemné a klidné prožití svátků vánočních, mnoho zdraví, pracovních a osobních úspěchů v novém roce 2016.

Číst dál...

 

Komentář k rozhodnutí pracovní skupiny IARC o vlivu konzumace červeného masa a masných produktů na vznik rakovinného onemocnění

IARC je zkratka pro Mezinárodní agenturu pro výzkum rakoviny (International Agency for Research on Cancer) při Světové zdravotnické organizaci (WHO). Jednou z jejích aktivit v rámci tzv. „Monographs Programme" je identifikace a vyhodnocování faktorů vnějšího prostředí, které mohou způsobovat rakovinu. V současnosti bylo posouzeno již více než 900 různých činitelů. Jedná se o chemikálie (např. formaldehyd), směsi (např. znečištěné ovzduší), expozice v zaměstnání (např. práce při výrobě koksu), fyzikální činitele (např. sluneční záření), biologická agens (např. virus hepatitidy B) a osobní návyky (např. kouření).

Číst dál...

 

Reakce ČSZM na aktuální výstupy z činností IARC

Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) považuje aktuální výstupy z činností Mezinárodního úřadu pro výzkum rakoviny (IARC), který pracuje pro Světovou zdravotnickou organizaci (WHO), za poplašné a neobhajitelné.

Číst dál...

 

Pavel Holeček - Mistr oboru 2015

Českým svazem zpracovatelů masa byl dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu vyhlášen Mistr oboru 2015.

Číst dál...

 

Nejlepší závěrečná práce VŠ studia v oboru zpracování masa v roce 2015

Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění za nejlepší závěrečnou práci vysokoškolského studia v oboru zpracování masa v roce 2015.

Číst dál...

 

Nejlepší student oboru v roce 2015

Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění nejlepšímu studentovi oboru zpracování masa v uplynulém školním roce.

Číst dál...

 

Nejlepší učeň oboru v roce 2015

Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 13.10.2015 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění nejlepšímu učni oboru řezník-uzenář v uplynulém školním roce.

Číst dál...

 

ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÁ PRODEJNA ROKU 2015 - vítěz soutěže

Vítězem celostátního kola soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2015 se stala prodejna HM Globus Trmice - řeznictví, v Tyršově ulici v Ústí nad Labem - Trmicích. GRATULUJEME!

Číst dál...

 

Školení pracovníků masného průmyslu 2015 – poděkování

Český svaz zpracovatelů masa konstatuje, že 6. ročník Školení pracovníků masného průmyslu, který se uskutečnil dne 13.10.2015 v brněnském hotelu Orea VORONĚŽ, byl z pohledu organizátora úspěšnou akcí, jejíž hlavní náplní byl jednak odborný program tvořený množstvím zajímavých přednášek a prezentací, ale rovněž i slavnostní večer, kde došlo k předání výročních ocenění ČSZM...

Číst dál...