Náš rozhovor – na 10 otázek odpovídá: MVDr. RADEK SLANEC, ředitel Českého svazu zpracovatelů masa
1. Český svaz zpracovatelů masa oslavil v loňském roce 30 let svojí činnosti. Vy pracujete v pozici ředitele již druhým rokem, takže už můžete hodnotit. Jak se vypořádal ČSZM se svými úkoly v roce 2021? A co se povedlo, a co si myslíte, že mohlo dopadnout lépe?
Máte pravdu, v ČSZM jsem prožil druhý rok. Byl to rok velmi dynamický a plný výzev. Nejprve chci poděkovat za velmi dobrou spolupráci a profesionální přístup paní Ing. Jitce Vostatkové, panu předsedovi představenstva Svazu Karlu Pilčíkovi, členům představenstva a všem, co nám pomáhali v naší rozmanité práci. Rok 2021 byl pro Svaz rokem slavnostním, protože měl výročí 30 let od svého založení. Naší snahou bylo naplánovat a připravit důstojné oslavy, které měly proběhnout začátkem června 2021 ve Strahovském klášteře. Plány jsou jedna věc, ale realita může být naprosto odlišná. Loňský rok byl nepříznivě ovlivněn koronavirovou pandemií, která naše plány zcela změnila. Oslava výročí se nakonec stala součástí konference Meating 2021 v Brně.