​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

Jižní Afrika zakázala používání názvů masných výrobků pro rostlinné alternativy

Vážení členové,

Dovolujeme si Vás Informovat, že jihoafrické ministerstvo zemědělství, pozemkové reformy a rozvoje venkova (DALRRD) zakázalo používání názvů podobných masu pro rostlinné alternativy (viz příloha).

Číst dál...

 

Globus masobraní 2022

Globus pořádal ve spolupráci s ČSZM akci, při které si přišli příznivci konzumace masa a masných výrobků na své!

Číst dál...

 

Makro masobraní 2022

Od pátku 21. do neděle 23. května 2021 jsme byli součástí svátku Masobraní.

Číst dál...

 

Hodické masobraní 2022

Masobraní vzniklo především jako svátek masa, masných výrobků a hodování. Hlavním cílem MASOBRANÍ je před širokou laickou veřejností jednotně prezentovat maso a masné výrobky jako nedílnou součást zdravého životního stylu a vyváženého jídelníčku, dále jako zdroj plnohodnotných bílkovin a snadno stravitelných vitamínů a minerálů. V neposlední řadě jako tradiční součást české kuchyně.

Číst dál...

 

Veřejná soutěž - České cechovní normy pro masné výrobky v roce 2022

ČSZM vyhlašuje veřejnou soutěž o nejvhodnější nabídku dle §1772 zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění.

 "České cechovní normy pro masné výrobky v roce 2022"

Číst dál...

 

Veřejná soutěž - České cechovní normy pro maso v roce 2022

ČSZM vyhlašuje veřejnou soutěž o nejvhodnější nabídku dle §1772 zákona číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění.

 "České cechovní normy pro maso v roce 2022"

Číst dál...

 

MEATING 2022 - předběžná pozvánka

Český svaz zpracovatelů masa připravuje MEATING 2022

XII. ročník tradiční konference zpracovatelů masa

Tato konference navazuje na úspěšné předchozí ročníky, kdy svými prezentacemi a odbornými přednáškami účastníky zaujali specialisté na obchod s potravinami, potravinářský marketing, technologie a legislativu.

Číst dál...

 

14. ročník Přehlídky odborných dovedností oboru řezník – uzenář

Český svaz zpracovatelů masa byl hrdým sponzorem 14. ročníku Přehlídky odborných dovedností oboru řezník – uzenář

Celkem 12 družstev mladých řezníků z celé republiky se na konci dubna sjelo do Valašského Meziříčí, aby porovnali své dovednosti v tradiční soutěži řeznických učňů. Hostila je Integrovaná střední škola Valašské Meziříčí.

Číst dál...

 

Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2022 - zahájení 15. ročníku soutěže

Členským subjektům ČSZM

Vážené kolegové,

Český svaz zpracovatelů masa pořádá již 15. ročník soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2022. Záměrem soutěže je propagace prodeje kvalitních českých masných výrobků, výsekového masa a s tím spojený vysoký standard služeb konečnému spotřebiteli.

Soutěž se uskuteční ve dvou kolech, krajské kolo v termínu od 20.6. do 26.7.2022 a následně proběhne celostátní kolo od 27.7. do 16.9.2022.

 

Přihlášení prodejen do soutěže je zpoplatněno a není podmíněno členstvím v ČSZM.

Prodejna s nejvyšším bodovým hodnocením získá čestný titul Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2022. Tato prodejna navíc obdrží hodnotnou cenu od partnera soutěže, Mettler - Toledo, s.r.o.

Číst dál...

 

Rozhovor s ČSZM (Potravinářská revue 1/2022)

Náš rozhovor – na 10 otázek odpovídá: MVDr. RADEK SLANEC, ředitel Českého svazu zpracovatelů masa

1. Český svaz zpracovatelů masa oslavil v loňském roce 30 let svojí činnosti. Vy pracujete v pozici ředitele již druhým rokem, takže už můžete hodnotit. Jak se vypořádal ČSZM se svými úkoly v roce 2021? A co se povedlo, a co si myslíte, že mohlo dopadnout lépe?

Máte pravdu, v ČSZM jsem prožil druhý rok. Byl to rok velmi dynamický a plný výzev. Nejprve chci poděkovat za velmi dobrou spolupráci a profesionální přístup paní Ing. Jitce Vostatkové, panu předsedovi představenstva Svazu Karlu Pilčíkovi, členům představenstva a všem, co nám pomáhali v naší rozmanité práci. Rok 2021 byl pro Svaz rokem slavnostním, protože měl výročí 30 let od svého založení. Naší snahou bylo naplánovat a připravit důstojné oslavy, které měly proběhnout začátkem června 2021 ve Strahovském klášteře. Plány jsou jedna věc, ale realita může být naprosto odlišná. Loňský rok byl nepříznivě ovlivněn koronavirovou pandemií, která naše plány zcela změnila. Oslava výročí se nakonec stala součástí konference Meating 2021 v Brně.

Číst dál...

 

MASOBRANÍ 2022 - Základní informace

 

Vážení členové,

dlouhodobou snahou Českého svazu zpracovatelů masa je propagace oboru zpracování masa. V této souvislosti Vás zvu k účasti a k Vašemu aktivnímu zapojení do letošního ročníku svazové akce MASOBRANÍ, který se uskuteční ve dnech 20.-22.5.2022 ve Vámi zvolených lokalitách.

Číst dál...