Český svaz zpracovatelů masa byl hrdým sponzorem
14. ročníku
Přehlídky odborných dovedností oboru řezník – uzenář
Celkem 12 družstev mladých řezníků z celé republiky se na konci dubna sjelo do Valašského Meziříčí, aby porovnali své dovednosti v tradiční soutěži řeznických učňů. Hostila je Integrovaná střední škola Valašské Meziříčí.
Bourání masa, výroba tlačenky, jitrnic a sekané, ale také představení regionálního výrobku, který každé družstvo připravilo již před soutěží – to byly úkoly, jež museli mladí žáci během dvou soutěžních dnů (od 27. do 28. dubna) v rámci 14. ročníku Přehlídky odborných dovedností oboru řezník – uzenář zvládnout.
Celkovými vítězi se stali žáci ze Střední školy gastronomie a farmářství a služeb Jeseník, druhou pozici obsadil domácí tým z Integrované střední školy Valašské Meziříčí a třetí zástupci Střední školy hotelnictví a služeb a VOŠ Opava.