V prosinci 2011 byla Českou technologickou platformou pro potraviny (ČTPP) vydána publikace Značení GDA (doporučené denní množství) na obalech potravin.
V prosinci 2011 byla Českou technologickou platformou pro potraviny (ČTPP) vydána publikace Značení GDA (doporučené denní množství) na obalech potravin.
Dne 22.11.2011 bylo v Úředním věstníku EU zveřejněno dlouho očekávané nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, o změně nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 a (ES) č. 1925/2006 a o zrušení směrnice Komise 87/250/EHS, směrnice Rady 90/496/EHS, směrnice Komise 1999/10/ES, směrnice Evropského parlamentu a Rady 2000/13/ES, směrnic Komise 2002/67/ES a 2008/5/ES a nařízení Komise (ES) č. 608/2004.
Český svaz zpracovatelů masa konstatuje, že 2. ročník Školení pracovníků masného průmyslu, který se uskutečnil ve dnech 4. a 5.10.2011 v berounském hotelu Best Western Grand, byl z pohledu organizátora úspěšnou akcí, jejíž hlavní náplní byl jednak odborný program tvořený množstvím zajímavých přednášek a workshopů, ale rovněž i slavnostní večer, kde došlo k předání výročních ocenění ČSZM...
Vítězem celostátního kola soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2011 se stala prodejna Steinhauser s.r.o. v Minské ulici v Brně. GRATULUJEME!
Českým svazem zpracovatelů masa byla dne 4.10.2011 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu udělována čestná členství ČSZM.
Českým svazem zpracovatelů masa byl dne 4.10.2011 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu vyhlášen Mistr oboru 2011.
Český svaz zpracovatelů masa v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu dne 4.10.2011 vyhlásil výsledky soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2011. Soutěž byla zahájena 15. dubna 2011 a probíhala až do konce srpna 2011.
Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 4.10.2011 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění nejlepší studentce oboru zpracování masa v uplynulém školním roce.
Český svaz zpracovatelů masa ve spolupráci s Ústavem konzervace potravin FPBT VŠCHT Praha a FVHE VFU Brno
pořádá
Školení pracovníků masného průmyslu
Seznam laboratoří akreditovaných pro analýzu potravin u Českého institutu pro akreditaci je v níže uvedeném dokumentu ke stažení.
Společné úsilí Českého svazu zpracovatelů masa a Slovenského zväzu spracovateľov mäsa, které započalo již v 2. polovině roku 2007, vyústilo v zápis masných výrobků Špekáčky, Lovecký salám, Spišské párky a Liptovský salám do rejstříku Zaručených tradičních specialit (ZTS). V Úředním věstníku Evropské unie byl tento zápis potvrzen vydáním těchto předpisů: