​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

Publikace ČTPP 2011

V prosinci 2011 byla Českou technologickou platformou pro potraviny (ČTPP) vydána publikace Značení GDA (doporučené denní množství) na obalech potravin.

Číst dál...

 

Nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům

Dne 22.11.2011 bylo v Úředním věstníku EU zveřejněno dlouho očekávané nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, o změně nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 a (ES) č. 1925/2006 a o zrušení směrnice Komise 87/250/EHS, směrnice Rady 90/496/EHS, směrnice Komise 1999/10/ES, směrnice Evropského parlamentu a Rady 2000/13/ES, směrnic Komise 2002/67/ES a 2008/5/ES a nařízení Komise (ES) č. 608/2004.

Číst dál...

 

Školení pracovníků masného průmyslu 2011 - poděkování

Český svaz zpracovatelů masa konstatuje, že 2. ročník Školení pracovníků masného průmyslu, který se uskutečnil ve dnech 4. a 5.10.2011 v berounském hotelu Best Western Grand, byl z pohledu organizátora úspěšnou akcí, jejíž hlavní náplní byl jednak odborný program tvořený množstvím zajímavých přednášek a workshopů, ale rovněž i slavnostní večer, kde došlo k předání výročních ocenění ČSZM...

Číst dál...

 

ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÁ PRODEJNA ROKU 2011 - vítěz soutěže

Vítězem celostátního kola soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2011 se stala prodejna Steinhauser s.r.o. v Minské ulici v Brně. GRATULUJEME!

Číst dál...

 

Čestná členství ČSZM za rok 2011 udělena!

Českým svazem zpracovatelů masa byla dne 4.10.2011 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu udělována čestná členství ČSZM.

Číst dál...

 

Ladislav Francouz - Mistr oboru 2011

Českým svazem zpracovatelů masa byl dne 4.10.2011 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu vyhlášen Mistr oboru 2011.

Číst dál...

 

ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÁ PRODEJNA ROKU 2011 - výsledky krajských kol

Český svaz zpracovatelů masa v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu dne 4.10.2011 vyhlásil výsledky soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2011. Soutěž byla zahájena 15. dubna 2011 a probíhala až do konce srpna 2011.

Číst dál...

 

Nejlepší student oboru v roce 2011

Českým svazem zpracovatelů masa bylo dne 4.10.2011 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu uděleno ocenění nejlepší studentce oboru zpracování masa v uplynulém školním roce.

Číst dál...

 

Školení pracovníků masného průmyslu 2011

Český svaz zpracovatelů masa ve spolupráci s Ústavem konzervace potravin FPBT VŠCHT Praha a FVHE VFU Brno

pořádá

Školení pracovníků masného průmyslu

Číst dál...

 

Laboratoře akreditované u ČIA - analýza potravin

Seznam laboratoří akreditovaných pro analýzu potravin u Českého institutu pro akreditaci je v níže uvedeném dokumentu ke stažení.

Číst dál...

 

ZARUČENÉ TRADIČNÍ SPECIALITY zapsány!

Společné úsilí Českého svazu zpracovatelů masa a Slovenského zväzu spracovateľov mäsa, které započalo již v 2. polovině roku 2007, vyústilo v zápis masných výrobků Špekáčky, Lovecký salám, Spišské párky a Liptovský salám do rejstříku Zaručených tradičních specialit (ZTS). V Úředním věstníku Evropské unie byl tento zápis potvrzen vydáním těchto předpisů:

Číst dál...