Ministryně zemědělství, MVDr. Milena Vicenová, vyhlásila dvanácté kolo příjmu žádostí o finanční pomoc z operačního programu Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství. Toto poslední kolo se otevírá pouze pro jediné opatření a to 1.2. Zlepšení zpracování zemědělských výrobků a jejich marketing. K dispozici je 71,6 milionu korun.

Generální konzulát České republiky informuje české podnikatele o možnosti prodeje potravinářského zboží na Sasko-českém selském trhu v Roehrsdorfu u Drážďan. V době do dobudování dálniční komunikace nabízí Bauermarkt stánky zdarma. Je možné se domluvit na dealerském zastupování, či pouze na dodávkách určitého sortimentu zboží.

Zde je uveden volný překlad ČSZM z vyjádření ústředního ředitele ruské veterinární správy, Sergeje Dankverta, které pro agenturu Interfax poskytnul dne 31.10.2006:

Níže uvedené body jsou volným překladem závěrů z vyjádření ústředního ředitele ruské veterinární správy, Sergeje Dankverta, které pro agenturu Interfax poskytnul dne 31.10.2006:

V oblasti Vestfálska a Severního Porýní bylo potvrzeno 13 případů moru prasat u divoce žijící černé zvěře. Německá veterinární správa v postižených oblastech zavedla ochranná a zdolávací opatření v souladu s legislativními požadavky EU.

Německá Agrární komora nyní ostře kritizuje prudký pokles cen JUT prasat na tamním trhu, který je doprovázen růstem cen krmiv a energií. Podle komory nejsou němečtí producenti prasat v současné situaci schopni pokrýt výrobní náklady.

Dne 5.9.2006 se v rámci slavnostního večera 8. ročníku semináře „Údržnost masa a masných výrobků“ uskutečnilo předání letošních významných ocenění Českého svazu zpracovatelů masa. Veliké poděkování za zvýraznění těchto vzácných okamžiků si zaslouží Střední průmyslová škola technologie masa v Praze, která vedle toho, že významným způsobem ovlivnila životní osudy téměř všech jubilantů tohoto večera, také svými studenty oděnými v tradičních řeznických krojích zajistila čestnou stráž. Gratulace, ocenění a pamětní listy z rukou předsedy ČSZM, Ing. Jaromíra Klouda, převzali tito vážení představitelé oboru, mistři, vynikající studenti a učňové:

Dne 6. září 2006 se v rámci 8. ročníku semináře „Údržnost masa a masných výrobků“ uskutečnila degustační přehlídka tepelně opracovaných masných výrobků - Gothajský salám a Šunkový salám. Vystavovány byly rovněž novinky nebo nejvíce prodávané výrobky jednotlivých účastníků. Přehlídku, o kterou byl mezi účastníky semináře poměrně vysoký zájem, odborně a organizačně zajišťoval Ing. Kopečný, předseda výrobní sekce ČSZM, společně s Ing. Vostatkovou.

Představenstvo Českého svazu zpracovatelů masa si Vás dovoluje informovat o personální změně na pozici předsedy představenstva a předsedy ČSZM.

Uložit
Předvolby uživatele cookies
Používáme soubory cookie, abychom vám zajistili co nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud používání souborů cookie odmítnete, nemusí tyto webové stránky fungovat podle očekávání.
Přijmout vše
Odmítnout všechny
Další informace
Analytics
Nástroje používané k analýze dat pro měření efektivity webových stránek a pochopení jejich fungování.
Google Analytics
OK
Odmítnout
Nezbytné
Zajišťují klíčové funkce webových stránek jako jsou zabezpečení, správa sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnících.
Přístup k webu  
  Uchovává stav relace uživatele mezi požadavky stránek.
OK
Odmítnout