Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již počtrnácté dne 22. října 2024 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO.
MEATING 2024 otevřel celou řadu témat. Od stávající ekonomické situace a trvalých nebo přechodných změn v nákupních zvyklostech zákazníků, přes tradice českého řeznictví a uzenářství až po nové legislativní změny vyplývající z přijaté Zelené dohody. Odborný program, celá řada přednášek, ocenění nejúspěšnějších profesionálů z oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2024 přivedla na setkání přes 400 profesionálů z firem i odborných škol z oblasti masného průmyslu.
Významnou součástí programu bylo téma umělé inteligence, která začíná významným způsobem zasahovat do všech oblastí života. Jak v závěru dne řekl předseda svazu pan Jaromír Kloud: Odborný program byl velmi dobře vybraný, ať už jde o téma udržitelnosti, která velmi silně dopadne na náš obor tak i o snahu omezit produkci a spotřebu červeného masa a masných výrobků nebo o inspiraci technologickými novinkami. Určitě se po dnešním dni máme všichni nad čím zamyslet, jak velká proměna proběhne v našem oboru v následujících letech.“
Jaromír Kloud, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa zahájil Meating 2024. Společně s moderátorkou Zuzanou Hodkovou uváděli společenský večer, který se tradičně zaměřil na udělení ocenění čestný člen, mistr oboru, nejlepší učeň a student oboru zpracování masa, ocenění prodejen v soutěži Řeznicko- uzenářská prodejna roku 2024 a nejlepší doktorantská práce v oboru zpracování masa.
Příští konference – MEATING 2025 se uskuteční opět v OREA CONGRESS HOTEL BRNO dne 21. října 2025.
Veškeré informace o konferenci Meating 2024 naleznete zde.
Radek Slanec
výkonný ředitel, ČSZM
www.cszm-meating.cz