​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

Projekty

logo Meating 2024

 


Logo ČSZM

 

Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již počtrnácté dne 22. října 2024 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO.

MEATING 2024 otevřel celou řadu témat. Od stávající ekonomické situace a trvalých nebo přechodných změn v nákupních zvyklostech zákazníků, přes tradice českého řeznictví a uzenářství až po nové legislativní změny vyplývající z přijaté Zelené dohody. Odborný program, celá řada přednášek, ocenění nejúspěšnějších profesionálů z oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2024 přivedla na setkání přes 400 profesionálů z firem i odborných škol z oblasti masného průmyslu.

Významnou součástí programu bylo téma umělé inteligence, která začíná významným způsobem zasahovat do všech oblastí života. Jak v závěru dne řekl předseda svazu pan Jaromír Kloud: Odborný program byl velmi dobře vybraný, ať už jde o téma udržitelnosti, která velmi silně dopadne na náš obor tak i o snahu omezit produkci a spotřebu červeného masa a masných výrobků nebo o inspiraci technologickými novinkami. Určitě se po dnešním dni máme všichni nad čím zamyslet, jak velká proměna proběhne v našem oboru v následujících letech.“

Jaromír Kloud, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa zahájil Meating 2024. Společně s moderátorkou Zuzanou Hodkovou uváděli společenský večer, který se tradičně zaměřil na udělení ocenění čestný člen, mistr oboru, nejlepší učeň a student oboru zpracování masa, ocenění prodejen v soutěži Řeznicko- uzenářská prodejna roku 2024 a nejlepší doktorantská práce v oboru zpracování masa.

Příští konference – MEATING 2025 se uskuteční opět v OREA CONGRESS HOTEL BRNO dne 21. října 2025.

 

Fotogalerii z konference Meating 2024 naleznete zde.

Fotogalerii z konference Meating 2024 - Partneři naleznete zde.

Video z konference Meating 2024 naleznete zde.

 

Radek Slanec
výkonný ředitel, ČSZM
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.cszm-meating.cz


Logo ČSZM

 

MEATING 2024
XIV. ročník tradiční konference zpracovatelů masa

 

Vážené kolegyně, kolegové a přátelé,

je mou milou povinností Vás pozvat na 14. ročník konference masného průmyslu MEATING 2024, která se bude konat 22.10.2024 (úterý) v Orea Congress Hotel Brno

s podporou titulárního partnera společnosti CHRISTEYNS s.r.o.

 

CHRISTEYNS logo

 

Chceme Vám přinést nejnovější informace z oboru zpracování masa.

Náš MEATING znamená setkání lidí, kteří rozumí masu a kteří chtějí rozšířit své obzory nejen v rámci našeho oboru, ale i navázat nové cenné kontakty. Tato konference navazuje na úspěšné předchozí ročníky, kdy specialisté svými prezentacemi a odbornými přednáškami zaujali účastníky v oblasti obchodu s potravinami, potravinářským marketingem, technologiemi a legislativou. 

Proč se zúčastnit meetingu MEATING 2024!

Informace a trendy

Zajímavý obsah bude mít již první společný blok, který začíná v 9,00 hodin. Jeho součástí budou přednášky, které se budou zabývat legislativními změnami v oboru zpracování masa, aktuálním vývojem v oblasti imitace masa a masných výrobků, uhlíkovou stopou a taxonomií.

Navazující odpolední program od 14,00 hodin přinese aktuality z oblasti umělé inteligence, makroekonomiky, trendy ve spotřebě masa a v panelové diskuzi vystoupí odborníci na umělou inteligenci v potravinářském průmyslu.

Inspirace
Odborný program i jeho přestávky poskytnou prostor pro inspirativní debaty, s výměnou názorů a zkušeností mezi účastníky i řečníky.

Zábava
Den vyvrcholí společenským večerem se zábavným programem, bohatým občerstvením a příležitostí dobře a nerušeně se pobavit společně s kolegy a kamarády.

Ocenění nejúspěšnějších
Součástí večera bude tradičně ocenění těch nejúspěšnějších profesionálů z našeho oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářské prodejny roku 2024.

Přijďte včas, ať Vám nic neunikne!

Věřím, že i díky Vám se naše společné setkání MEATING 2024 vydaří.

Vážení kolegové, těším se na vás a věřím, že nadcházející, již čtrnáctý ročník konference masného průmyslu MEATING 2024, podpoříte svým aktivním přístupem. 

 

Zvací dopis předsedy ke stažení je ve formátu pdf k dispozici zde.

 

Těším se na Vás!

 

Ing. Jaromír Kloud
předseda představenstva
Českého svazu zpracovatelů masa


Kontaktní údaje:
Český svaz zpracovatelů masa
mobil: +420 724 258 003
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.cszm-meating.cz

 

cszm logo 400

 


Odborný program Meating 2024

 

{up pdf=files/projekty/Meating-2024/Meating-2024_program.pdf}

 

   

cszm logo 400

 

 

Český svaz zpracovatelů masa si vyhrazuje právo na dodatečné změny programu.


 Partneři 

 

Vážení kolegové,

 

Děkujeme za Vaši podporu a těšíme se za rok na akci MEATING 2024 znovu na Vaše partnerství. 

Koná se s podporou titulárního partnera společnosti CHRISTEYNS s.r.o.

 

logo Christeyns

 

Těšíme se i na Vaše partnerství formou Partnera, Stříbrného partnera i Zlatého partnera.

Nabízíme dále možnost pojmenování hlavního a menšího jednacího sálu Kongresového centra.

Těšíme se na Váš zájem, bližší informace email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

 

{up hr=1px solid red}

 TITULÁRNÍ PARTNER

 

logo Christeyns

 

 

 

{up hr=1px solid #FFD700}

ZLATÍ PARTNEŘI

 

{up flexbox=2 | tablet=4 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

ACO logo
Aldem logo
Almi logo
ALS logo
Animalco logo
Axians logo
Barentz logo
Bizerba logo
BS global logo
ctpp logo
Culinar logo
Devro logo
Ecolab logo
Fimex logo
IDC food logo
Jatky Český Brod logo
Kaufland logo
Kerry logo
Kersia logo
Kloud reklama
Kostelecké uzeniny logo
Krahulík logo
Kubima logo
Linde logo
Locrea logo
Maso Jičín logo
Maso Příbram logo
Masowest logo
Masoprofit logo
Maspoma logo
Mauting logo
Messer logo
Multivac logo
Milcom logo
Natura Food Adiditives logo

NOVONESIS logo

Novum Global logo
Optik Instruments logo
Potravinářská revue logo
Potravinářský zprvodaj logo
Řeznicko uzenářské noviny logo
Prantl logo
Progast logo
Remmers logo
RN SERVIS logo
Sabris logo
Testo logo
Toyota logo
Trumf logo
Utily solution logo
U2K logo
Váhala logo
Vepak logo
Zeman logo
Viscofan logo
Weber logo

{/up flexbox}

{up flexbox=3 | tablet=3 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

{/up flexbox}

 

 

{up hr=1px solid #afafaf}

STŘÍBRNÍ PARTNEŘI

{up flexbox=2 | tablet=4 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

DKBB logo
Ja-pag logo
Kmotr logo
Krásno logo
Maranko logo
Maso uzeniny Písek logo
Maso uzeniny Polička logo
Media Representations logo
Pepito logo
Profitech food logo
Vemag logo

{/up flexbox}

 

 

{up hr=1px solid #d25f15}

PARTNEŘI

 

{up flexbox=12 | tablet=12 | mobile=12 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

CZECH FOOD EXPO logo

{/up flexbox}

 

 

{up hr=1px solid black}

 MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

 

 

{up flexbox=4 | tablet=4 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

RetailNews logo
RetailNews logo
maso logo

{/up flexbox}

 

 

{up hr=1px solid black}

 POD ZÁŠTITOU

ministra zemědělství
Marka Výborného

 

mze logo

 


Logo ČSZM

 

 

Záštita ministra Meating 2024


 

{up pdf=files/projekty/Meating-2024/Meating-2024_soutez.pdf}

 

Řeznicko uzenářská prodejna 2024


Logo ČSZM

 

Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2024 - zahájení 17. ročníku soutěže

 

Vážené kolegové,

Český svaz zpracovatelů masa pořádá již 17. ročník soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2024. Záměrem soutěže je propagace prodeje kvalitních českých masných výrobků, výsekového masa a s tím spojený vysoký standard služeb konečnému spotřebiteli.

Soutěž se uskuteční ve dvou kolech, krajské kolo v termínu od 3.6. do 22.7.2024 a následně proběhne celostátní kolo od 23.7. do 15.9.2024.

 

Přihlášení prodejen do soutěže je zpoplatněno a není podmíněno členstvím v ČSZM.

Prodejna s nejvyšším bodovým hodnocením získá čestný titul Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2024. Tato prodejna navíc obdrží hodnotnou cenu od partnera soutěže, MASO-PROFIT, s.r.o.

Soutěžit se bude ve dvou samostatných kategoriích „Nezávislý trh“ a „Prodejní sítě“.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny dne 22.10.2024 při zahájení slavnostního večera u příležitosti konání konference masného průmyslu MEATING 2024 v Orea Congress Hotel Brno.

 

V příloze Vám zasíláme tyto dokumenty:

  • pozvánka
  • pravidla a manuál soutěže
  • přihlášky do soutěže (nezávislý trh, prodejní sítě)

 

Veškeré informace týkající se této soutěže naleznete rovněž na internetových stránkách ČSZM www.cszm.cz.

 

Přihlášky prosím vyplňujte zde pod odkazem "Přihláška do soutěže" a odešlete nejpozději do 10. května 2024, popřípadě elektronicky na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
nebo poštou na adresu ČSZM, Libušská 319/126, 142 00 Praha 4.

 

S pozdravem

Karel Pilčík
předseda představenstva
Český svaz zpracovatelů masa
Libušská 319/126
142 00 Praha 4 – Písnice
Česká republika
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

{up pdf=files/projekty/ru-prodejna-2024/RU-prodejna-2024_pozvanka.pdf}


Pravidla soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2024

 

{up pdf=files/projekty/ru-prodejna-2024/RU-prodejna-2024_pravidla_souteze.pdf}

 


Manuál k soutěži Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2024

 

{up pdf=files/projekty/ru-prodejna-2024/RU-prodejna-2024_manual_k_soutezi.pdf}


 

Přihláška do soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2024

 

 

Papírové přihlášky do soutěže ke stažení ve formátu docx

 

{up file=files/projekty/ru-prodejna-2024/RU-prodejna-2024_prihlaska_nezavisly_trh.docx | download | target}Přihláška do soutěže - Nezávislý trh{/up file}       {up file=files/projekty/ru-prodejna-2024/RU-prodejna-2024_prihlaska_prodejni_site.docx | download | target}Přihláška do soutěže - Prodejní sítě{/up file}

 

 

 

Elektronická přihláška do soutěže

 

{ BreezingForms : RU_prodejna }

 

 

 

logo NPO

 

Projekt
„Vzdělávání členů ČSZM v DIGI dovednostech“

 

Registrační číslo projektu: CZ.31.6.0/0.0/0.0/23_101/0008451

Doba realizace projektu: 1.1.2024 - 30.9.2025

Celková výše projektu: 19 964 620,80 Kč

Příjemcem je Český svaz zpracovatelů masa.

 

 

{up pdf=files/projekty/vzdelavani_v_digi_dovednostech/vyrozumeni_o_doporuceni_projektu_k_podpore_digi.pdf}

 

 

Možnost zapojení firem do projektu
VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČSZM V DOTOVANÝCH PROJEKTECH

 

Rádi bychom Vás oslovili s nabídkou zapojení do dvou projektů ČSZM zaměřených na vzdělávání, které mohou významně přispět k rozvoji Vaší firmy. V rámci aktuálních výzev 101 a 40 máte možnost čerpat dotace na vzdělávací kurzy, které jsou zaměřeny na klíčové oblasti, jež hrají zásadní roli v růstu a inovacích každé společnosti.

 

{up pdf=files/projekty/vzdelavani_v_digi_dovednostech/letak_moznost_zapojeni_firem_do_projektu.pdf}

 

logo vzdelavani zamestnancu eu

 

Projekt
„Český svaz zpracovatelů masa – vzděláváním k lepším výsledkům“

 

Registrační číslo projektu: CZ.03.01.03/00/22_040/0002304

Doba realizace projektu: 1.1.2024 - 31.12.2026

Celková výše projektu: 13 625 157,75 Kč

Příjemcem je Český svaz zpracovatelů masa.

 

Cílovou skupinu tvoří zaměstnanci jednotlivých členů Českého svazu zpracovatelů masa.

 

Cílem projektu je zvýšit prostřednictvím profesního vzdělávání úroveň kompetencí pracovníků, která splní stávající potřeby zaměstnavatele a požadavky měnícího se trhu práce.

 

 

Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a Státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost plus.

 

{up pdf=files/projekty/vzdelavanim_k_lepsim_vysledkum/letak-projekt-cszm-vzdelavanim-k-lepsim-vysledkum.pdf}

 

{up pdf=files/projekty/vzdelavanim_k_lepsim_vysledkum/vyrozumeni_o_doporuceni_projektu_k_podpore_040_0002304-1.pdf}

 

 

Možnost zapojení firem do projektu
VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ ČSZM V DOTOVANÝCH PROJEKTECH

 

Rádi bychom Vás oslovili s nabídkou zapojení do dvou projektů ČSZM zaměřených na vzdělávání, které mohou významně přispět k rozvoji Vaší firmy. V rámci aktuálních výzev 101 a 40 máte možnost čerpat dotace na vzdělávací kurzy, které jsou zaměřeny na klíčové oblasti, jež hrají zásadní roli v růstu a inovacích každé společnosti.

 

{up pdf=files/projekty/vzdelavanim_k_lepsim_vysledkum/letak_moznost_zapojeni_firem_do_projektu.pdf}

 

logo Meating 2022


Logo ČSZM

 

Tisková zpráva z Meatingu 2023

 

Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již potřinácté dne 24.října 2023 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO.

MEATING 2023 otevřel celou řadu témat. Od stávající ekonomické situace a trvalých nebo přechodných změn v nákupních zvyklostech zákazníků, přes tradice českého řeznictví a uzenářství až po nové legislativní změny vyplývající z přijaté Zelené dohody. Odborný program, celá řada přednášek, ocenění nejúspěšnějších profesionálů z oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2023 přivedla na setkání přes 400 profesionálů z firem i odborných škol z oblasti masného průmyslu.

Významnou součástí bylo spuštění celoevropské platformy European Livestock Voice v české verzi na stránkách www.faktaomase.cz, která si dala za cíl sjednotit evropský sektor živočišné výroby v celém řetězci a za pomoci vědeckých podložených argumentů sektor bránit. Jak v závěru dne řekl předseda svazu pan Karel Pilčík: Odborný program byl velmi dobře vybraný, ať už jde o téma udržitelnosti, která velmi silně dopadne na náš obor tak i o snahu omezit produkci a spotřebu červeného masa a masných výrobků nebo o inspiraci technologickými novinkami. Určitě se po dnešním dni máme všichni nad čím zamyslet, jak velká proměna proběhne v našem oboru v následujících letech.“

V průběhu celé konference byly diskutovány i další aktivity ČSZM, jako například podpora spotřeby masa a masných výrobků během akce MASOBRANÍ. Kladně byl hodnocen projekt Vzdělávání zaměstnanců členských firem ČSZM, který probíhal od roku 2019 až do konce května 2023.

Karel Pilčík, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa zahájil Meating 2023. Společně s moderátorkou Kateřinou Říhovou uváděli společenský večer, který se tradičně zaměřil na udělení ocenění čestný člen, mistr oboru, nejlepší učeň a student oboru zpracování masa, ocenění prodejen v soutěži Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2023 a nejlepší doktorantská práce v oboru zpracování masa.

 

Příští konference – MEATING 2024 se uskuteční opět v OREA CONGRESS HOTEL BRNO dne 22. října 2024.

 

Radek Slanec
výkonný ředitel, ČSZM
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.cszm-meating.cz

 

 

Fotogalerii z konference Meating 2023 naleznete zde.

 

Fotogalerii z konference Meating 2023 Partneři naleznete zde.

 

{up pdf=files/projekty/Meating-2023/Meating-2023_tiskova_zprava.pdf}

 


Logo ČSZM

 

MEATING 2023
XIII. ročník tradiční konference zpracovatelů masa

 

Vážené kolegyně, kolegové a přátelé,

je mou milou povinností Vás pozvat na 13. ročník konference masného průmyslu MEATING 2023, která se bude konat 24.10.2023 (úterý) v Orea Congress Hotel Brno

s podporou titulárního partnera společnosti Bizerba Czech & Slovakia s.r.o.

 

bizerba logo

 

Chceme Vám přinést nejnovější informace z oboru zpracování masa.

Náš MEATING znamená setkání lidí, kteří rozumí masu a kteří chtějí rozšířit své obzory nejen v rámci našeho oboru, ale i navázat nové cenné kontakty. Tato konference navazuje na úspěšné předchozí ročníky, kdy specialisté svými prezentacemi a odbornými přednáškami zaujali účastníky v oblasti obchodu s potravinami, potravinářským marketingem, technologiemi a legislativou. 

Proč se zúčastnit meetingu MEATING 2023!

Informace a trendy

Zajímavý obsah bude mít již první společný blok, který začíná v 9,00 hodin. Jeho součástí budou přednášky, které se budou zabývat legislativními změnami v oboru zpracování masa, aktuálním vývojem v oblasti imitace masa a masných výrobků, uhlíkovou stopou, taxonomií a laboratorně pěstovaným masem.

Navazující odpolední program od 14,00 hodin přinese aktuality z oblasti makroekonomiky, trendy ve spotřebě masa a v panelové diskuzi vystoupí klíčoví hráči na trhu masa a masných výrobků.

Inspirace
Odborný program i jeho přestávky poskytnou prostor pro inspirativní debaty, s výměnou názorů a zkušeností mezi účastníky i řečníky.

Zábava
Den vyvrcholí společenským večerem se zábavným programem, bohatým občerstvením a příležitostí dobře a nerušeně se pobavit společně s kolegy a kamarády.

Ocenění nejúspěšnějších
Součástí večera bude tradičně ocenění těch nejúspěšnějších profesionálů z našeho oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářské prodejny roku 2023.

Přijďte včas, ať Vám nic neunikne!

Věřím, že i díky Vám se naše společné setkání MEATING 2023 vydaří.

Vážení kolegové, těším se na vás a věřím, že nadcházející, již třináctý ročník konference masného průmyslu MEATING 2023, podpoříte svým aktivním přístupem. 

 

Těším se na Vás!

 

Karel Pilčík
předseda představenstva
Českého svazu zpracovatelů masa


Kontaktní údaje:
Český svaz zpracovatelů masa
mobil: +420 724 258 003
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.cszm-meating.cz

 

cszm logo 400

 

{up pdf=files/projekty/Meating-2023/Meating_2023_zvaci_dopis_predsedy.pdf}


Logo ČSZM

 

 

{up pdf=files/projekty/Meating-2023/Meating-2023_predbezna_pozvanka.pdf}


Odborný program Meating 2023

 

{up pdf=files/projekty/Meating-2023/Meating-2023_program.pdf}

 

   

cszm logo 400

 

 

Český svaz zpracovatelů masa si vyhrazuje právo na dodatečné změny programu.


 Partneři 

 

Vážení kolegové,

 

Děkujeme za Vaši podporu a těšíme se za rok na akci MEATING 2023 znovu na Vaše partnerství. 

Koná se s podporou titulárního partnera společnosti Bizerba Czech & Slovakia s.r.o.

 

logo bizerba

 

Těšíme se i na Vaše partnerství formou Partnera, Stříbrného partnera i Zlatého partnera.

Nabízíme dále možnost pojmenování hlavního a menšího jednacího sálu Kongresového centra.

Těšíme se na Váš zájem, bližší informace email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

 

{up hr=1px solid red}

 TITULÁRNÍ PARTNER

 

logo Bizerba

 

 

 

{up hr=1px solid #FFD700}

ZLATÍ PARTNEŘI

 

{up flexbox=2 | tablet=4 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

ACO logo
Aldem logo
ALS logo
Animalco logo
Barentz logo
ctpp logo
Culinar logo
Devro logo
DKBB logo
Ecolab logo
Fimex logo

CHR HANSEN logo

IDC food logo
JK Řeznictví logo
Kaufland logo
Kersia logo
Kloud reklama
Krásno logo
Linde logo
Locrea logo
Lupa Support system logo
Maso Příbram logo
Masoprofit logo
Maspoma logo
Mauting logo
Milcom logo
Natura Food Adiditives logo
Novum Global logo
Optik Instruments logo
Petra Plast logo
Potravinářská revue logo
Potravinářský zprvodaj logo
Prantl logo
Progast logo
Retailnews logo
Remmers logo
Řeznicko uzenářské noviny logo
Testo logo
Trumf logo
U2K logo
Váhala logo
Vepak logo

{/up flexbox}

{up flexbox=3 | tablet=3 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

Vion logo
Viscofan logo
Weber logo
Zeman logo

{/up flexbox}

 

 

{up hr=1px solid #afafaf}

STŘÍBRNÍ PARTNEŘI

{up flexbox=2 | tablet=4 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

Chrysteins logo
Kmotr logo
Kostelecké uzeniny logo
Media Representations logo
Maso uzeniny Písek logo
Tonnies logo

{/up flexbox}

 

 

{up hr=1px solid #d25f15}

PARTNEŘI

 

{up flexbox=3 | tablet=3 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

Almi logo
BS global logo
CZECH FOOD EXPO logo
Lay koření logo

{/up flexbox}

 

 

{up hr=1px solid black}

 MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

 

 

{up flexbox=4 | tablet=4 | mobile=6 | class=fg-child-vcenter fg-child-center}

RetailNews logo
RetailNews logo
maso logo

{/up flexbox}

 

 

 


 Soutěž o nejlepší masný výrobek 

 logo nejlepsi masny vyrobek 2023

 

{up pdf=files/projekty/Meating-2023/Meating-2023_soutez.pdf}