Přípravky D,D,D pro potravinářský průmysl je v letošním roce pro nás všechny v praxi očekávanou publikací. Proč?
Ti všichni, kteří se zúčastnili seminářů Státní veterinární správy ke změnám ve veterinární hygienické legislativě vědí proč. Ti všichni již na tuto publikaci více než dva měsíce čekají. Je především aktuálním seznamem všech přípravků, které byly v ČR testovány a jsou nyní povoleny k používání v potravinářském průmyslu.
Všechna tři D – přípravky dezinfekční, dezinsekční i deratizační. Obsahují vedle názvů, doporučené koncentrace, použití, balení i bezpečností pokyny, podmínky uložení a systémy likvidace. Samozřejmě i výrobce a distributora. Ptáte se stále ještě proč seznam? Naší povinností je používat v provozech přípravky výhradně u nás povolené. A všichni známe dnešní systém nabídky a prodeje pomocí obchodních zástupců. Jde tak vlastně o naši jistotu, bezpečnost, ale i pohodlí.
Seznam, který je nedílnou součástí našich sanitačních řádů. Bez zbytečných schvalovacích protokolů našich dodavatelů.
Tato příručka ve svém úvodu shrnuje legislativní podklady k veterinárním hygienickým požadavkům na potravinářské provozy, k systému kritických kontrolních bodů, k programu kontroly pitné vody v závodě, k sanitaci závodu, k programu péče o zaměstnance a k provoznímu řádu.
Publikaci vydala Potravinářská komora ČR v červnu 2003 a distribuuje ji Český svaz zpracovatelů masa:
Libušská 319, 142 00 Praha 4 - Písnice tel, fax: 244 092 405, e-mail: