Datum: | 27.8.2010 |
Místo: | Výstaviště České Budějovice a.s. |
Dne 27.8.2010 Český svaz zpracovatelů masa pořádá konferenci „Maso a masné výrobky – co má vědět výrobce a spotřebitel", která je závěrečnou akcí letošních celoročních oslav, při kterých si ČSZM připomíná sedmisté výročí udělení privilegia používání českého lva ve znaku řeznického cechu a práva nástupu tohoto cechu v čele všech řemesel.
Konference se uskuteční v areálu Výstaviště České Budějovice a.s. (pavilon Z - 1.patro) v průběhu konání 37. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka.
Vzhledem k neustále rostoucím požadavkům všech součástí vnějšího prostředí na obor zpracování masa je jednou z hlavních pracovních náplní Českého svazu zpracovatelů masa právě provádění vzdělávacích, školících a informačních činností. Zajištění této konference bylo přitom významně podpořeno dotačními prostředky z Programu rozvoje venkova ČR na období 2007 - 2013, jehož administrátorem je Státní zemědělský intervenční fond.
Tématické okruhy konference „Konference Maso a masné výrobky – co má vědět výrobce a spotřebitel", která je určena především pro širší odbornou veřejnost, zahrnují hodnocení významu masa ve výživě člověka, informace o výživových a zdravotních tvrzeních, laboratorní kontrolu, parametry a hodnocení masa a masných výrobků, novinky v potravinářské legislativě, značení potravin. Cílem konference je především výměna zkušeností ve vztahu k těmto okruhům na profesní úrovni.
Organizační garant: | Český svaz zpracovatelů masa |
Kontakt: | |
Telefon: | +420 244 092 405 |