​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126



MEATING 2023 - tisková zpráva

Logo ČSZM

 

Tisková zpráva z Meatingu 2023

 

Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již potřinácté dne 24.října 2023 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO.

 

MEATING 2023 otevřel celou řadu témat. Od stávající ekonomické situace a trvalých nebo přechodných změn v nákupních zvyklostech zákazníků, přes tradice českého řeznictví a uzenářství až po nové legislativní změny vyplývající z přijaté Zelené dohody. Odborný program, celá řada přednášek, ocenění nejúspěšnějších profesionálů z oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2023 přivedla na setkání přes 400 profesionálů z firem i odborných škol z oblasti masného průmyslu.

 

Významnou součástí bylo spuštění celoevropské platformy European Livestock Voice v české verzi na stránkách www.faktaomase.cz, která si dala za cíl sjednotit evropský sektor živočišné výroby v celém řetězci a za pomoci vědeckých podložených argumentů sektor bránit. Jak v závěru dne řekl předseda svazu pan Karel Pilčík: Odborný program byl velmi dobře vybraný, ať už jde o téma udržitelnosti, která velmi silně dopadne na náš obor tak i o snahu omezit produkci a spotřebu červeného masa a masných výrobků nebo o inspiraci technologickými novinkami. Určitě se po dnešním dni máme všichni nad čím zamyslet, jak velká proměna proběhne v našem oboru v následujících letech.“

 

V průběhu celé konference byly diskutovány i další aktivity ČSZM, jako například podpora spotřeby masa a masných výrobků během akce MASOBRANÍ. Kladně byl hodnocen projekt Vzdělávání zaměstnanců členských firem ČSZM, který probíhal od roku 2019 až do konce května 2023.

 

Karel Pilčík, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa zahájil Meating 2023. Společně s moderátorkou Kateřinou Říhovou uváděli společenský večer, který se tradičně zaměřil na udělení ocenění čestný člen, mistr oboru, nejlepší učeň a student oboru zpracování masa, ocenění prodejen v soutěži Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2023 a nejlepší doktorantská práce v oboru zpracování masa.

 

Příští konference – MEATING 2024 se uskuteční opět v OREA CONGRESS HOTEL BRNO dne 22. října 2024.

 

Radek Slanec
výkonný ředitel, ČSZM
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.cszm-meating.cz

 

 

Veškeré informace o konferenci Meating 2023 naleznete zde.

 

Fotogalerii z konference Meating 2023 naleznete zde.

 

Fotogalerii z konference Meating 2023 Partneři naleznete zde.