Tisková zpráva z Meatingu 2022
![]() |
Datum: | 16.11.2022 |
Místo: | Praha | |
Český svaz zpracovatelů masa | Tisková zpráva |
Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již podvanácté dne 8. listopadu 2022 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO. MEATING 2022 se konal pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly.
MEATING 2022 otevřel celou řadu témat. Od stávající ekonomické situace a trvalých nebo přechodných změn v nákupních zvyklostech zákazníků, přes tradice českého řeznictví a uzenářství až po nové legislativní změny vyplývající z tématu Zelené dohody. Odborný program a celá řada přednášek a ocenění nejúspěšnějších profesionálů z oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku přivedl na setkání přes 420 profesionálů z firem i odborných škol z oblasti masného průmyslu.
Téma současné ekonomické situace rezonovalo celým odborným programem a nevyhnulo se ani slavnostnímu večeru. Jak v závěru dne řekl předseda svazu pan Karel Pilčík: “Odborný program byl dnes dost „výživný“, ať už jde o téma energetické situace, která velmi silně dopadá na náš obor tak i o snahu omezit produkci a spotřebu červeného masa a masných výrobků nebo o inspiraci technologickými novinkami. Určitě se po dnešním dni máme všichni nad čím zamyslet, jak velká proměna proběhne v našem oboru v následujících letech.“
V průběhu celé konference byly diskutovány i další aktivity ČSZM náborová kampaň na odborných školách JE TO MASO! a BUDE TO MASO!, podpora spotřeby masa a masných výrobků MASOBRANÍ a projekt "České cechovní normy pro maso a masné výrobky". Kladně byl hodnocen projekt Vzdělávání zaměstnanců členských firem ČSZM, který probíhá od roku 2019 a zapojilo se 21 členským subjektů.
Karel Pilčík, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa zahájil Meating 2022. Společně s moderátorkou Barborou Grafnetrovou uváděli společenský večer, který se tradičně zaměřil na udělení ocenění čestný člen, ocenění prodejen v soutěži Řeznickou-uzenářska prodejna roku 2022 a nejlepší diplomová práce v oboru zpracování masa.
Příští konference – MEATING 2023 se pro velký úspěch uskuteční opět v OREA CONGRESS HOTEL BRNO dne 24. října 2023.
Radek Slanec
výkonný ředitel, ČSZM
www.cszm-meating.cz