Českým svazem zpracovatelů masa byla dne 5.10.2010 v rámci slavnostního večera Školení pracovníků masného průmyslu udělována ocenění nejlepším studentům a učňům oboru zpracování masa v uplynulém školním roce.

 

Ing. Jaromír Kloud, předseda ČSZM, předal ocenění za mimořádné studijní výsledky těmto studentům a učňům: Lukáši Drobnému (SPŠ potravinářských technologií), Oldřichu Kubešovi (ISŠ Valašské Meziříčí). Ing. Jaromír Kloud následně uvedl:

  1. Oldřich Kubeša se narodil v Hranicích na Moravě a už od dětství vyrůstal v řeznické rodině. Od svých 15 let aktivně pomáhal otci v jeho firmě. Dnes žije v Malhoticích, kde také jeho otec podniká v oboru řeznictví. Oldřich vystudoval obor řezník - uzenář na Integrované střední škole ve Valašském Meziříčí a v současnosti studuje na téže škole nástavbové studium, obor Podnikání. V letech 2009 a 2010 se stal Mistrem České republiky v bourání masa a v soutěži družstev obsadil 2. a 3. místo. Má za sebou také řadu účastí na Řeznické přehlídce ve Valašském Meziříčí, kde posbíral řadu úspěchů. Mezi jeho koníčky patří hlavně četba, cestování a auta. Rád by jednou firmu otce přebral do vlastních rukou a tak pokračoval v řeznické rodinné tradici.
  2. Lukáš Drobný je žákem čtvrtého ročníku Vyšší odborné školy ekonomických studií a Střední průmyslové školy potravinářských technologií, obor zpracování masa. Po ukončení základní školy nastoupil na Střední odborné učiliště ve Frýdlantu v Čechách na obor řezník uzenář. Praxi vykonával mimo jiné u firmy Jatky Prošek. Po ukončení prvního ročníku se rozhodl ke studiu oboru zpracování masa na Vyšší odborné škole ekonomických studií a Střední průmyslové škole potravinářských technologií v Praze. Během studia projevuje zájem o obor a praxi vykonával například v Masokombinátu Jičín, Jatky Matek a Řeznictví - uzenářství Krejcar v Pěnčíně u Turnova. Svým zájmem o obor patří k nejlepším žákům školy. Po ukončení studia se hodlá věnovat práci v oboru a získání zkušeností v zahraničí a následně uvažuje o založení vlastní firmy zabývající se výrobou masných výrobků v regionu Českého ráje, odkud pochází.

 

Atmosféru odborné i společenské části školení si můžete připomenout níže a celou fotogalerii naleznete zde.

 

Uložit
Předvolby uživatele cookies
Používáme soubory cookie, abychom vám zajistili co nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud používání souborů cookie odmítnete, nemusí tyto webové stránky fungovat podle očekávání.
Přijmout vše
Odmítnout všechny
Další informace
Analytics
Nástroje používané k analýze dat pro měření efektivity webových stránek a pochopení jejich fungování.
Google Analytics
OK
Odmítnout
Nezbytné
Zajišťují klíčové funkce webových stránek jako jsou zabezpečení, správa sítě, přístupnost a základní statistiky o návštěvnících.
Přístup k webu  
  Uchovává stav relace uživatele mezi požadavky stránek.
OK
Odmítnout